Przepisy Rybne burritos

Składniki

400 g filetów z łososia

2 pomidory

2 limonki

1 awokado

1 sałata

4 tortille

½ szklanki kukurydzy z puszki

4 ząbki czosnku

1 szklanka wywaru z warzyw (może być bulion instant)

przyprawy: oregano, sól, pieprz

Opis

Filety zalej wywarem z warzyw, tak aby były lekko zakryte. Dodaj posiekany czosnek i kminek. Gotuj wszystko na małym ogniu przez ok 5 min, doprowadzając do wrzenia. Ostudź rybę, nie wyjmując jej z wywaru, w którym się gotowała. Po wystudzeniu pokrój ją na kawałki.

Pomidory sparz, obierz ze skórki i pokrój na małe kawałki. Awokado obierz i także pokrój na kawałki. Umyte i osuszone liście sałaty pokrój w paski. Tak przygotowane warzywa wymieszaj z odsączoną z zalewy kukurydzą i kawałkami ryby. Zalej wszystko sokiem wyciśniętym z limonek i dopraw do smaku solą, pieprzem i oregano.  

Tortille skrop wodą i podgrzewaj przez 3 min w piekarniku nagrzanym do temperatury 200°. Farsz układaj na ciepłych tortillach i zawijaj, składając przeciwległe boki do środka.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 19.09-25.09.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4