Przepisy Ryba w ziołach prowansalskich

Składniki

1 kg ryby, np. flądry

2 cebule

1 i 1/2 szkl. oliwy z oliwek

2 cytryny

zioła prowansalskie po ok. 5 gałązek: rozmarynu, bazylii, oregano, majeranku i tymianku

przyprawy: sól, pieprz

Opis

Gałązki świeżych ziół podziel na dwa bukieciki. Rybę umyj, oczyść, natrzyj solą oraz obłóż jednym bukiecikiem ziół. Następnie przykryj i odstaw na 45 min. Cebulę pokrój na krążki. Po tym czasie, wlej oliwę na patelnię i ją rozgrzej. Następnie wsyp cebulę i resztę ziół. Wszystko podsmaż. Włóż rybę i duś PORADA KONTEKSTOWA - DUSZENIE pod przykryciem na wolnym ogniu przez ok. 40 min. Potrząsaj od czasu do czasu patelnią, aby nie przywarła. Wyciśnij sok z cytryn i wylej go na rybę. Podawaj od razu lub także na zimno.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 19.09-25.09.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4