Przepisy Ryba w sosie koperkowym

Składniki

4 mrożone filety z pangi

sok z 1 cytryny

4 łyżki mąki

1/2 pęczka włoszczyzny (oprócz kapusty)

1 liść laurowy

kilka ziaren pieprzu

przyprawy: sól, pieprz

Sos:

1 pęczek koperku

2 łyżki mąki

1/3 szkl. śmietany

1 szklanka bulionu warzywnego

sok z 1/2 cytryny

szczypta cukru

przyprawy: sól, pieprz

Opis

Przygotuj rybę: wyłóż rybę na talerz, przykryj folią spożywczą i zostaw na noc w lodówce, aby się powoli rozmroziła. Rozmrożoną rybę posól, popierz i skrop obficie cytryną. Następnie obtocz w mące i smaż na średnim ogniu na maśle z obu stron przez ok. 10 min. Usmażoną rybę zdejmij z patelni i odsącz z tłuszczu na papierowym ręczniku. Włoszczyznę pokrój w dowolny sposób. Następnie wyłóż warzywa na patelnię i zalej wrząca wodą, dodaj przyprawy i gotuj ok. 15 min. Po tym czasie dodaj rybę i gotuj jeszcze 10 min. Następnie ostrożnie wyjmij i odcedź wywar.

Przygotuj sos: koperek drobno posiekaj. W miseczce w przestudzonym bulionie rozprowadź mąkę, śmietanę i koperek. Wymieszaj bardzo dokładnie, aby nie było grudek. Sos przelej do rondelka i podgrzewaj na wolnym ogniu, ciągle mieszając, aż zgęstnieje. Jeśli mąka za bardzo go zagęści, dolej wody i ponownie wymieszaj. Sos przypraw do smaku solą, cytryną, cukrem i pieprzem. Tak przygotowanym sosem polej przed podaniem rybę.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 19.09-25.09.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4