Przepisy Ryba na sposób tajski z rusztu

Składniki

2 świeże ryby (pstrąg lub dorada)

marynata:

2 cebule

2 limonki

2 łyżki słodko-pikantnego lub słodkiego sosu chilli

2 łyżki sosu imbirowego z soją

1 łyżka sosu rybnego

1 łyżka octu ryżowego

3 ząbki czosnku

pęczek kolendry

Opis

Przygotuj marynatę: rozgnieciony czosnek, drobno posiekaną kolendrę i pokrojoną w piórka cebulę zalej sosami, octem i sokiem z limonek.

Oczyść ryby, zdejmij filety i ponacinaj skórkę. Następnie przełóż je do naczynia żaroodpornego, zalej marynatą i odstaw w chłodne miejsce na ok. 20 min. Po tym czasie zawiń ryby w folię aluminiową i piecz na grillu.

Możesz podawać z ryżem. Smacznego!

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi


Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 7.04-11.04.2020 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8