Przepisy Ryba na sposób tajski z rusztu
Składniki
2 świeże ryby (pstrąg lub dorada)
marynata:
2 cebule
2 limonki
2 łyżki słodko-pikantnego lub słodkiego sosu chilli
2 łyżki sosu imbirowego z soją
1 łyżka sosu rybnego
1 łyżka octu ryżowego
3 ząbki czosnku
pęczek kolendry
Opis

Przygotuj marynatę: rozgnieciony czosnek, drobno posiekaną kolendrę i pokrojoną w piórka cebulę zalej sosami, octem i sokiem z limonek.

Oczyść ryby, zdejmij filety i ponacinaj skórkę. Następnie przełóż je do naczynia żaroodpornego, zalej marynatą i odstaw w chłodne miejsce na ok. 20 min. Po tym czasie zawiń ryby w folię aluminiową i piecz na grillu.

Możesz podawać z ryżem. Smacznego!

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 11.07-17.07.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4