Przepisy Ruloniki z piersi kurczaka i szpinaku

Składniki

4 filety z kurczaka

150 g szpinaku mrożonego w liściach

2 ząbki czosnku

2 łyżeczki masła

1 żółtko

przyprawy: sól, pieprz

Opis

Przygotuj farsz ze szpinaku: Na patelni rozpuść łyżeczkę masła, dodaj rozmrożony szpinak, sól, pieprz, wyciśnięty przez praskę czosnek, podsmażaj przez około 10 min, od czasu do czasu mieszając. Pod koniec smażenia dodaj jedno żółtko. Piersi z kurczaka opłucz, delikatnie rozklep tłuczkiem. 

Na każdą rozklepaną pierś wyłóż ¼ część szpinaku i rozsmaruj równomiernie. Tak posmarowane filety zawijaj w rulony. Każdy z nich zawiń w folię aluminiową wcześniej wysmarowaną niewielką ilością masła. Ułóż na grillu i smaż, często obracając przez około 30 min. Przed podaniem każdą roladkę rozwiń z folii.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 10.10-16.10.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4