Przepisy Różowe króliczki

Składniki

Babeczki:

125 g miękkiego masła

2 jajka

125 ml mleka o temp. pokojowej

185 g mąki pszennej

90 g cukru

1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia

1 łyżka cukru waniliowego

Krem:

250 g masła

900 g cukru pudru

6 łyżeczek cukru waniliowego

100 ml mleka

różowy barwnik spożywczy

Dodatkowo:

biała, różowa i granatowa cukrowa masa plastyczna

kolorowa posypka cukrowa

Sposób przygotowania

 alt=
1

Rozgrzej piekarnik do 160°C. Masło utrzyj z cukrem na białą, puszysta masę. Dodaj jajka i wymieszaj. Następnie cały czas miksując, dodaj partiami mąkę i mleko. Składniki dodawaj na przemian. Nie mieszaj za długo. Gotowe ciasto rozlej do foremek i wstaw do nagrzanego piekarnika na ok. 15–20 minut.

 alt=
2

Masło utrzyj na puszystą masę, dodając partiami cukier puder i mleko. Na koniec dodaj cukier waniliowy i barwnik spożywczy. Gotowy krem nałóż na wystudzone babeczki (ok. 1,5 łyżki na jedną) i uformuj z niego kule. Posmarowane babeczki wstaw do lodówki na 20–30 minut.

 alt=
3

Rozwałkuj białą i różowa masę cukrową. Z rozwałkowanej masy wytnij uszy. Dodatkowo z nierozwałkowanej białej i granatowej masy ulep oczy i noski króliczków. Doczep ulepione z masy cukrowej części do babeczek wciskając je po prostu w lekko przeschniętą powierzchnie kremu. Na koniec z cukrowej posypki zrób króliczkom wąsiki.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4