Przepisy Różowe króliczki

Składniki

Babeczki:
125 g masła (miękkiego)
2 jajka
125 ml mleka (o temp. pokojowej)
185 g mąki pszennej
90 g cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia (płaska)
1 łyżka cukru waniliowego
Krem:
250 g masła
900 g cukru pudru
6 łyżeczek cukru waniliowego
100 ml mleka
barwnik spożywczy różowy
Dodatkowo:
posypka cukrowa (kolorowa)
biała masa cukrowa
różowa masa cukrowa
granatowa masa cukrowa

Sposób przygotowania

1

Rozgrzej piekarnik do 160°C. Masło utrzyj z cukrem na białą, puszysta masę. Dodaj jajka i wymieszaj. Następnie cały czas miksując, dodaj partiami mąkę i mleko. Składniki dodawaj na przemian. Nie mieszaj za długo. Gotowe ciasto rozlej do foremek i wstaw do nagrzanego piekarnika na ok. 15–20 minut.

2

Masło utrzyj na puszystą masę, dodając partiami cukier puder i mleko. Na koniec dodaj cukier waniliowy i barwnik spożywczy. Gotowy krem nałóż na wystudzone babeczki (ok. 1,5 łyżki na jedną) i uformuj z niego kule. Posmarowane babeczki wstaw do lodówki na 20–30 minut.

3

Rozwałkuj białą i różowa masę cukrową. Z rozwałkowanej masy wytnij uszy. Dodatkowo z nierozwałkowanej białej i granatowej masy ulep oczy i noski króliczków. Doczep ulepione z masy cukrowej części do babeczek wciskając je po prostu w lekko przeschniętą powierzchnie kremu. Na koniec z cukrowej posypki zrób króliczkom wąsiki.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi


Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 1.10-7.10.2020 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8