Rożki – renifery
Składniki
celofanowe rożki
słodkie kakao
pianki marshmallow
cukrowe posypki, czekoladowe groszki lub inne ulubione dodatki
welurowe druciki w odcieniach brązu
czerwone pomponiki
papierowe lub plastikowe oczka
taśma dwustronna
nożyczki
Sposób przygotowania
1
Do każdego rożka wsypujemy 2 łyżki kakao.
2
Dodajemy garść pianek marshmallow.
3
Uzupełniamy rożki ulubionymi dodatkami, takimi jak cukrowe posypki lub czekoladowe groszki.
4
Welurowymi drucikami związujemy rożki, a odstające końce drucika formujemy w kształt rogów renifera.
5
Odcinamy nadmiar celofanu.
6
Przy pomocy dwustronnej taśmy na czubku rożka przyklejamy mały czerwony pomponik.
7
Na sam koniec przyklejamy taśmą oczka. Kakaowe renifery są gotowe do drogi!
Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
3 miesięcy temu
30 min.
Napoje
3 miesięcy temu
60 min.
Napoje