Przepisy Rozgrzewający poncz
Składniki
2 łyżki czarnej herbaty
1 łyżeczka goździków (całych)
1 łyżeczka kardamonu (całego)
1 laska wanilii
2 gwiazdki anyżu
1 puszka ananasów
4 mandarynki
1 limonka
1 cytryna
200 ml rumu
cukier brązowy do smaku
Opis

Herbatę zaparz w kubku (w ok. 200 ml wody). Zagotuj w garnku 2 litry wody. Dodaj przyprawy i gotuj 5 minut. Owoce pokrój w kostkę, a część w plasterki. Dodaj owoce do wody z przyprawami i wyłącz ogień. Dodaj sok z ananasów i dopraw cukrem. Dodaj rum. Poncz podawaj ciepły.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
155 min.
Dania główne
2 miesiące temu
25 min.
Desery