Przepisy Romantyczny sorbet ananasowy
Składniki
1 ananas
200 g lodu w kostkach
dekoracja:
kandyzowane ananasy
ananasy z puszki
listki mięty
Opis

Odetnij od ananasa jego wierzchnią część wraz z liśćmi. Dodatkowo odetnij jeden cienki plaster, który później wykorzystasz do dekoracji. Twardy środek ananasa wytnij nożem. Miąższ wydrąż łyżką i zmiksuj.

Pokrusz lód w kostkach: lód włóż do woreczka, obłóż ściereczką i rozkrusz go tłuczkiem.

Połącz mus z ananasa z lodem, włóż do wydrążonego owocu i zamrażaj przez co najmniej 3 godz. Co jakiś wyciągaj ananasa z zamrażarki i mieszaj sorbet (zwłaszcza na początku zamrażania).

Zrób dekorację: na długi patyczek do szaszłyków nadziewaj owoce według uznania (np. ananasy z puszki). Wcześniej odkrojony plaster ananasa pokrój w trójkąciki. Przed podaniem możesz udekorować deser także kandyzowanymi PORADA KONTEKSTOWA - KANDYZOWANIE ananasami i listkami świeżej mięty.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
10 min.
Napoje
2 miesiące temu
30 min.
Desery
2 miesiące temu
60 min.
Dania główne
2 miesiące temu
35 min.
Desery
2 miesiące temu
15 min.
Desery