Przepisy Roladki ze szpinaku z łososiem
Składniki
400 g liści szpinaku
4 jajka
4 łyżki mąki
2 łyżki jogurtu
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 szczypta gałki muszkatałowej
pieprz czarny mielony
1 szczypta soli
Nadzienie
125 g serka śmietankowego
sok z cytryny
1 łyżeczka musztardy
½ łyżeczki miodu
200 g łososia
Sposób przygotowania
1
Sparz liście szpinaku i zmiksuj.
2
Dodaj żółtka, mąkę, proszek do pieczenia, pieprz, sól, gałkę muszkatołową. Ubij białka i delikatnie wmieszaj je do masy.
3
Rozgrzej piekarnik do 180°C. Umieść papier do pieczenia na blasze, wlej ciasto i piecz przez około 15 minut. Ostudź ciasto.
4
W misce wymieszaj ser, sok z cytryny, musztardę i miód. Umieść nadzienie na upieczonym, schłodzonym cieście, dodaj plasterki łososia i zwiń przez papier.
5
Włóż roladę do lodówki na co najmniej 3 godziny.
Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4