Roladki z soli nadziewane masą migdałową
Składniki
3 filety soli
150 g płatków migdałowych
1 łyżka mąki
sok z 1/2 cytryny
2 łyżki śmietanki 30%
2 łyżki oleju
przyprawy: sól, pieprz biały
Opis

Filety obmyj, wysusz za pomocą ręcznika papierowego, natrzyj solą i pieprzem, a następnie skrop cytryną. Rybę pozostaw na 10 min. Mąkę wysyp na talerzyk i obtocz w niej rybę. Płatki migdałowe zmiksuj razem ze śmietaną na gęsta masę. Uformuj z niej małe wałeczki. Rybę przekrój wzdłuż na połowy i zawijaj w nie wałeczki z migdałów, tworząc roladki. Zepnij wykałaczką. Roladki smaż na rozgrzanym oleju na rumiano z obu stron przez ok. 15 min.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
60 min.
Zupy
2 miesiące temu
60 min.
Dania główne
2 miesiące temu
255 min.
Zupy