Roladki z łososia nadziewane serkiem twarogowym z chilli, rzodkiewką i rzeżuchą
Składniki
100 g łososia wędzonego (dwa płaty)
80 g serka twarogowego śmietankowego
4 łyżki rzeżuchy
1 łyżka posiekanej czerwonej cebuli
1 szczypta chilli w proszku
4 rzodkiewki
przyprawy: sól
Opis

Serek wymieszaj z chilli i solą. Rzodkiewkę i cebulkę, umyj po czym posiekaj w drobną kosteczkę. Płaty łososia rozłóż na desce, posmaruj serkiem twarogowym, a następnie posyp cebulką, rzodkiewką i rzeżuchą. Zwijaj w ciasne roladki, pokrój je na mniejsze kawałki i podawaj jako przekąskę. Chilli w proszku możesz zastąpić łyżeczką świeżo posiekanej papryczki chilli.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
20 min.
Sałatki
2 miesiące temu
60 min.
Dania główne