Roladki z królika i cukinii
Składniki
500 g mięsa z królika
1 cebulka wiosenna
100 ml śmietanki 30%
1 ząbek czosnek
1/2 łyżeczki papryki słodkiej mielonej
1 cukinia 
200 g pomidorów koktajlowych
1 cebula
1 ząbek czosnku
2 gałązki natki pietruszki
50 g masła
200 g rukoli
50 g parmezanu
1 łyżka mąki 
Opis

Mięso z królika zmiel na bardzo drobno. Przełóż do miski, wlej śmietankę, przypraw solą i świeżo mielonym pieprzem oraz słodką papryką. Czosnek posiekaj i dodaj do masy mielonej. 

Cukinię umyj i pokrój w podłużne plasterki. Rozłóż na papierze do pieczenia, a następnie na blasze z piekarnika. Przypraw lekko solą i pieprzem. Wstaw do piekarnika i włącz funkcję grilla. Opiecz delikatnie plastry cukinii, tylko tyle, aby zmiękły. Wyjmij i przełóż na deskę. 

Na każdy plaster nałóż porcję mięsa z królika i zawiń w rulon. Przełóż do formy do pieczenia. Obierz cebulkę i pozostały czosnek. Pokrój drobno i posyp roladki. Pomidorki koktajlowe przekrój na pół i ułóż dookoła roladek. Wstaw całość do pieczenia na 20 minut w temp. 180˚C. 

W tym czasie zetrzyj ser parmezan na drobnych oczkach. Przełóż do miski i wsyp mąkę. Wymieszaj razem. Rozgrzej na wolnym ogniu patelnię teflonową. Rozsyp cienko tarty ser na całej powierzchni. Pozwól, aby ser zaczął się topić i zrumienił z jednej strony. Przerzuć na drugą stronę i jeszcze dosmaż. Krakers serowy odstaw na półmisek do ostygnięcia. 

Wyjmij upieczone roladki z piekarnika i ułóż na półmisku. Pomiędzy mięso ułóż dekoracyjnie sałatę rukoli, a dookoła duszone pomidorki. Dekoruj serowym krakersem. 

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
90 min.
Dania główne
2 miesiące temu
20 min.
Dania główne
2 miesiące temu
30 min.
Desery
2 miesiące temu
255 min.
Napoje
2 miesiące temu
90 min.
Desery