Roladki z boczku i cukinii z migdałami
Składniki
200 g boczku (pokrojony w cienkie plastry)
2 mniejsze cukinie
garść migdałów
2 łyżki świeżego rozmarynu
1 łyżeczka oliwy
Sposób przygotowania
1
Odetnij końcówki w cukinii.
2
Obieraczką do jarzyn potnij cukinię na plastry. Wycinaj je do momentu, aż pojawią się pestki.
3
Foremkę do pieczenia wysmaruj 1 łyżeczką oliwy.
4
Rozłóż boczek, a na nim połóż plaster cukinii i zroluj. Roladki spinaj wykałaczkami.
5
Rozmaryn posiekaj i wysyp na roladki.
6
Migdały posiekaj i wyłóż na roladki. Roladki zapiekaj ok. 20 min w temp. 200°C, do lekkiego zarumienienia.
Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
1 tydzień temu
2 miesiące temu
20 min.
Sałatki
2 miesiące temu
15 min.
Napoje