Przepisy Roladki z bakłażana z serem mozzarella

Składniki

​1 bakłażan

100 g sera mozzarella

1/2 l słoiczka pomidorów suszonych z zalewy

ok. 1/3 szkl. oliwy z oliwek

przyprawy: sól, pieprz

Opis

Bakłażana pokrój w plastry. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oliwy z oliwek i przesmaż plastry z obu stron ok. 5 min tak, aby zmiękły i lekko wchłonęły oliwę z oliwek (łatwiej będzie je zrolować). Przy kolejnych partiach smażenia dodawaj kolejną porcję oliwy z oliwek.

Przesmażone plastry bakłażan układaj na papierze, aby ociekły z tłuszczu. Ser pokrój w prostokąty o grubości ok. 1 cm i szerokości nieco mniejszej od średnicy plastra bakłażana, pomidory poprzekrawaj na połowy. Do każdego plastra bakłażana włóż po kawałku sera i pomidora i zawijaj ciasno, roladka nie potrzebuje już wykałaczki, bakłażan sam się skleja w rulonik. Przesmaż roladki na suchej patelni lub zapiecz w piekarniku nagrzanym do 220° przez ok. 10 min. Posyp świeżymi ziołami, najlepiej bazylią.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 19.09-25.09.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4