Przepisy Roladki wołowe nadziewane jajkiem i ogórkami

Składniki

500 g steku z łaty wołowej (pokrojonego na plasterki)

2 jajka ugotowane na twardo

4 plastry szynki

2 ogórki kiszone

1 czerwona papryka

1 cebula

musztarda

200 ml bulionu (lub wody)

czarny pieprz

sól

olej

Sposób przygotowania

 alt=
1

1. Pokrój jajka ugotowane na twardo i pikle na 4 kawałki, paprykę na 8 kawałków.

 alt=
2

2. Mięso delikatnie rozbij. Dopraw solą i pieprzem, posmaruj musztardą po jednej stronie.

 alt=
3

3. Na każdym kawałku mięsa ułóż jeden plasterek szynki, kawałek jajka, ogórka i dwa kawałki papryki.

 alt=
4

4. Zwiń i i mocno zwiąż sznureczkiem albo przebij wykałaczką.

 alt=
5

7. Pokrój cebulę w kostkę; rozgrzej olej na patelni i smaż cebulkę aż się ładnie zeszkli. Smaż każdą stronę roladek, aż tłuszcz się zredukuje. Wlej gorącą wodę lub bulion i gotuj pod przykryciem przez około 40 minut. W razie potrzeby zredukuj sos.

6

Propozycja podania: Roladki przekrój na dwie części by ładnie ukazać mozaikę wewnątrz mięsa. Podawaj z ryżem.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 17.10-23.10.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4