Przepisy Roladki wołowe nadziewane jajkiem i ogórkami
Składniki
500 g steku z łaty wołowej (pokrojonego na plasterki)
2 jajka ugotowane na twardo
4 plastry szynki
2 ogórki kiszone
1 czerwona papryka
1 cebula
musztarda
200 ml bulionu (lub wody)
czarny pieprz
sól
olej
Sposób przygotowania
 alt=
1
1. Pokrój jajka ugotowane na twardo i pikle na 4 kawałki, paprykę na 8 kawałków.
 alt=
2
2. Mięso delikatnie rozbij. Dopraw solą i pieprzem, posmaruj musztardą po jednej stronie.
 alt=
3
3. Na każdym kawałku mięsa ułóż jeden plasterek szynki, kawałek jajka, ogórka i dwa kawałki papryki.
 alt=
4
4. Zwiń i i mocno zwiąż sznureczkiem albo przebij wykałaczką.
 alt=
5
7. Pokrój cebulę w kostkę; rozgrzej olej na patelni i smaż cebulkę aż się ładnie zeszkli. Smaż każdą stronę roladek, aż tłuszcz się zredukuje. Wlej gorącą wodę lub bulion i gotuj pod przykryciem przez około 40 minut. W razie potrzeby zredukuj sos.
6
Propozycja podania: Roladki przekrój na dwie części by ładnie ukazać mozaikę wewnątrz mięsa. Podawaj z ryżem.
Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4