Roladki schabowe z boczkiem i papryką
Składniki
6 plastrów schabu
6 plastrów surowego wędzonego boczku
2 białe cebule
1 papryka czerwona
3 łyżki oleju
przyprawy: sól, pieprz
Opis

Paprykę umyj i pokrój w cienkie paski. Cebulę obierz i pokrój w piórka, a następnie zeszklij na dwóch łyżkach oleju. Rozbij plastry schabu i oprósz lekko solą i pieprzem. Na każdy rozbity plaster schabu nałóż plasterek boczku, kilka piórek zeszklonej cebuli i kilka pasków papryki. Paprykę ułóż w poprzek plastra mięsa. Zwiń plastry schabu, tworząc niewielkie roladki. Zepnij je wykałaczkami. Tak przygotowane roladki obsmaż na pozostałym oleju i ułóż w garnku. Wierzch przykryj pozostałą zeszkloną cebulą i pokrojoną papryką. Dolej ok. 1/2 szklanki wody, zagotuj i duś pod przykryciem na małym ogniu przez ok. 40 minut.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
15 min.
Zupy
2 miesiące temu
70 min.
Desery
2 miesiące temu
90 min.
Dania główne