Przepisy Roladki schabowe z boczkiem i papryką

Składniki

6 plastrów schabu wieprzowego bez kości
6 plastrów boczku wędzonego surowego
2 cebule białe
1 papryka czerwona
3 łyżki oleju słonecznikowego
pieprz czarny mielony
sól

Opis

Paprykę umyj i pokrój w cienkie paski. Cebulę obierz i pokrój w piórka, a następnie zeszklij na dwóch łyżkach oleju. Rozbij plastry schabu i oprósz lekko solą i pieprzem. Na każdy rozbity plaster schabu nałóż plasterek boczku, kilka piórek zeszklonej cebuli i kilka pasków papryki. Paprykę ułóż w poprzek plastra mięsa. Zwiń plastry schabu, tworząc niewielkie roladki. Zepnij je wykałaczkami. Tak przygotowane roladki obsmaż na pozostałym oleju i ułóż w garnku. Wierzch przykryj pozostałą zeszkloną cebulą i pokrojoną papryką. Dolej ok. 1/2 szklanki wody, zagotuj i duś pod przykryciem na małym ogniu przez ok. 40 minut.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi


Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 24.09-30.09.2020 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Nasza cena

1 / 3

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4