Roladki schabowe nadziewane pieczarkami z kaszą i surówką z kwaszonej kapusty
Składniki
540 g plastrów schabu bez kości
100 g pieczarek
200 g cebuli
280 g kapusty kwaszonej
100 g jabłka
40 g śliwek suszonych
400 g kaszy jęczmiennej
40 g oliwy z oliwek
2 łyżeczki musztardy
przyprawy: sól, pieprz
Opis

Pieczarki i 150 g cebuli obierz i posiekaj. Posiekane warzywa podduś PORADA KONTEKSTOWA - DUSZENIE razem na 15 g oliwy. Plastry schabu lekko rozbij i oprósz solą z obydwu stron. Następnie posmaruj je z jednej strony musztardą i nałóż podduszone warzywa. Zwiń roladki i zepnij wykałaczkami.

Roladki obsmaż na patelni, na oliwie, na której wcześniej dusiły się warzywa i zalej 2 szklankami wody. Przełóż roladki do rondelka, zalej do połowy ich wysokości powstałym na patelni płynem i duś całość przez ok. 30 min od zagotowania. Pod koniec duszenia dopraw w razie potrzeby solą i pieprzem.

Ugotuj kaszę jęczmienną. Kapustę kwaszoną wymieszaj z posiekaną pozostałą cebulą, śliwkami suszonymi i pokrojonym na kawałki jabłkiem. Polej surówkę oliwą i wymieszaj. Na talerze nakładaj porcje kaszy z roladkami i surówką.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
10 min.
Desery
2 miesiące temu
30 min.
Zupy
2 miesiące temu
10 min.
Napoje