Roladki drobiowe z salami i serem na szafranowym Basmati
Składniki
1 filet z kurczaka
brokuły
czosnek
salami
ser żółty
olej słonecznikowy
ryż Basmati
szafran
masło
przyprawy: sól, pieprz
Opis

Filet z kurczaka delikatnie rozbij tłuczkiem do mięsa. Dopraw solą, pieprzem i czosnkiem. Ułóż na nim salami i ser, a następnie zawiń tworząc roladkę. Obsmaż i dopiecz ok. 5 minut w temperaturze 165°.

Ryż ugotuj wg instrukcji na opakowaniu w małej ilości osolonej wody z dodatkiem szafranu (przyprawy nie może być zbyt dużo, bo ryż będzie gorzki). Brokuły gotuj krótko w osolonej wodzie z dodatkiem masła. Upieczoną roladkę pokrój na 3 kawałki.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
60 min.
Zupy
2 miesiące temu
10 min.
Napoje
2 miesiące temu
5 min.
Napoje