Risotto z warzywami
Składniki
1 opakowanie Mixu sałat Tesco Wok Mix
1 torebka ryżu
50 ml białego wina
2 łyżki oliwy
½ cebuli
70 g masła
4 łyżki parmezanu
2 szklanki bulionu
przyprawy: sól, pieprz
Opis

Cebulę obierz i posiekaj w drobną kostkę. Masło roztop na patelni i podsmażaj na nim cebulę przez ok. 2 min. Następnie dodaj ryż i zeszklij go ciągle mieszając. Do ryżu wlej 50 ml białego wina i poczekaj, aż ryż całkowicie wchłonie płyn. Następnie stopniowo, ciągle mieszając, dodawaj bulion i gotuj przez ok. 15 min - ryż musi być al dente PORADA KONTEKSTOWA - AL DENTE

Na koniec dodaj do risotto starty parmezan i pozostaw pod przykryciem na małym ogniu na 2 min. Na innej patelni rozgrzej 2 łyżki oliwy i podsmaż na niej mieszankę wok (ok. 5 min), a następnie dodaj ją do ryżu i wymieszaj.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
3 tygodni temu
10 min.
Napoje
2 miesiące temu
5 min.
Napoje
2 miesiące temu
75 min.
Zupy