Przepisy Risotto z warzywami

Składniki

1 opakowanie Mixu sałat Tesco Wok Mix

1 torebka ryżu

50 ml białego wina

2 łyżki oliwy

½ cebuli

70 g masła

4 łyżki parmezanu

2 szklanki bulionu

przyprawy: sól, pieprz

Opis

Cebulę obierz i posiekaj w drobną kostkę. Masło roztop na patelni i podsmażaj na nim cebulę przez ok. 2 min. Następnie dodaj ryż i zeszklij go ciągle mieszając. Do ryżu wlej 50 ml białego wina i poczekaj, aż ryż całkowicie wchłonie płyn. Następnie stopniowo, ciągle mieszając, dodawaj bulion i gotuj przez ok. 15 min - ryż musi być al dente PORADA KONTEKSTOWA - AL DENTE

Na koniec dodaj do risotto starty parmezan i pozostaw pod przykryciem na małym ogniu na 2 min. Na innej patelni rozgrzej 2 łyżki oliwy i podsmaż na niej mieszankę wok (ok. 5 min), a następnie dodaj ją do ryżu i wymieszaj.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 17.10-23.10.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4