Przepisy Ragout

Składniki

600 g jagnięciny (lub szynki wołowej)
500 ml białego wina
100 ml oliwy z oliwek
10 g boczku parzonego (tłustego)
2 marchwie
2 cebule
2 ząbki czosnku
3 łyżki natki pietruszki (posiekanej)
2 liście laurowe
1 gałązka świeżego rozmarynu
1 goździk
1 szczypta gałki muszkatołowej
sól
pieprz czarny mielony

Opis

Mięso umyj, pokój na grube kawałki. Marchewkę i cebulę obierz, umyj i pokrój w plastry. Czosnek obierz i posiekaj.

W misce wymieszaj: mięso, warzywa, wszystkie zioła i przyprawy z wyjątkiem soli. Całość zalej winem, przykryj i wstaw do lodówki na ok. 4 godz.

Boczek pokrój w kostkę i wytop na patelni. Do rondla wlej oliwę, a kiedy się rozgrzeje podsmaż na niej mięso. Następnie dodaj cebulę i chwilę przesmaż całość. Zalewę, w której marynowało się mięso wlej do rondla, dodaj boczek i duś PORADA KONTEKSTOWA - DUSZENIE wszystko razem przez ok. 3 godz. na wolnym ogniu. Przed podaniem przypraw do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem. Ragout podawaj z kartoflami lub z pieczywem.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi


Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 24.09-30.09.2020 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Nasza cena

1 / 3