Przepisy Racuchy

Składniki

Zaczyn:

20 g drożdży

1 szkl. mleka

1 łyżeczka cukru

1 łyżeczka mąki

Ciasto:

2 jaja

2 łyżki cukru

1 i 1/2 szkl.i mąki

zaczyn

1/2 szkl. bakalii lub 2 jabłka pokrojone w kosteczkę

przyprawy: sól

Dodatkowo:

margaryna

cukier puder do posypania

Opis

Przygotuj zaczyn: drożdże rozpuść w letnim mleku z cukrem, następnie rozmieszaj z mąką i odstaw do wyrośnięcia – pozostaw w ciepłym miejscu 15 min.

Przygotuj ciasto: jajka utrzyj z cukrem, dodaj przesianą mąkę, zaczyn i szczyptę soli. Całość dobrze wyrób. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. Wyrobione ciasto przykryj i odstaw ponownie do wyrośnięcia na ok. 15 min. Do ciasta możesz dodać jabłka, bakalie, rodzynki.

Kiedy ciasto będzie już gotowe, odmierzając dużą łyżką, kładź porcję ciasta na patelnię i smaż na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor. Racuchy podawaj gorące, posypane obficie cukrem pudrem lub polane czekoladą.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 17.10-23.10.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4