Przepisy Racuchy soczewicowo – szpinakowe

Składniki

15 g soczewicy czerwonej

2 porcja szpinak baby

1 ząbek czosnku

100 ml wody

2 łyżka mąki orkiszowej

1 szczypta kminku

1 szczypta kurkumy

1 szczypta soli

Sposób przygotowania

1

Soczewicę umyć, przełożyć do garnka, zalać wodą i gotować ok. 15 - 20 minut. Odcedzić.

2

Wszystkie składniki z wyjątkiem szpinaku przełożyć do naczynia i zmiksować na gładką, półciekłą masę. Jeśli ciasto jest zbyt gęste, dodać odrobinę wody.

3

Szpinak pokroić w cienkie paski i delikatnie wymieszać z ciastem.

4

Smażyć jak zwykłe racuchy, około dwóch minut z każdej strony.

5

Można podawać jako danie główne z jogurtem lub dipem albo jako dodatek do warzyw.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi


Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 4.06-09.06.2020 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8