Przepisy Racuchy drożdżowe z borówkami i syropem klonowym

Składniki

300 g borówek

250 g mąki gryczanej

1 jajko

2 łyżki brązowego cukru

350 ml mleka

30 g drożdży

1/4 łyżeczki soli

1/4 łyżeczki kardamonu lub cynamonu

olej do smażenia

Sposób przygotowania

 alt=
1

Rozetrzyj drożdże z cukrem, łyżką mąki i 50 ml podgrzanego mleka. Odstaw zaczyn do wyrośnięcia na 15 minut. 

 alt=
2

W drugim naczyniu wymieszaj mąkę z solą i przyprawami. Dodaj zaczyn, jajko i resztę mleka. Wymieszaj i odstaw na 20–30 minut do wyrośnięcia. 

 alt=
3

Ciasto przełóż do szprycy. Na patelni rozgrzej cienką warstwę oleju. Na rozgrzaną patelnię wylewaj małe placuszki ciasta i smaż je z obu stron na rumiano. 

 alt=
4

Ciepłe racuchy posyp obficie borówkami i polej syropem klonowym. Borówki możesz dodać także wcześniej – pod koniec wyrastania ciasta.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 17.10-23.10.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4