Quesadilla
Składniki
150 g mąki kukurydzianej
150 g mąki pszennej
3/4 szkl. ciepłej wody
250 g sera żółtego
1/2 szkl. oleju do smażenia
Opis

Obie mąki przesyp do miski, wlej ciepłą wodę i wyrób elastyczne ciasto. Uformuj z niego 6 kulek i spłaszcz je lekko w dłoniach. Odetnij dwa duże kawałki pergaminu. Na środku pierwszego połóż kulę z ciasta, a drugim kawałkiem pergaminu nakryj ją z góry. Wałkuj po pergaminie, a gdy powstanie cienki placek (o średnicy ok. 12 cm) delikatnie go odklej. Powtórz czynność z następnymi kulkami ciasta, aż powstanie 6 placków (za każdym razem korzystając z nowych kawałków pergaminu). Pomiędzy każde 2 placki włóż starty żółty ser i zlep brzegi. Na patelni rozgrzej olej i smaż placki na złoty kolor z obu stron.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
60 min.
Dania główne
2 miesiące temu
30 min.
Desery
2 miesiące temu
10 min.
Napoje
2 miesiące temu
20 min.
Desery
2 miesiące temu
40 min.
Zupy