Przepisy Pyszne polędwiczki z grilla w słodkim sosie chilli z ananasem
Składniki
6 kawałków polędwiczek wieprzowych
1 puszka ananasów w plastrach lub świeży ananas
1 cytryna
4 duże liście sałaty do przybrania
słodki sos chilli do polania dania
4 łyżki octu balsamicznego
4 łyżki oleju
2 szczypty rozmarynu
przyprawy: sól
Opis

Polędwiczki wypłucz, odsącz i pokrój w 4 - centymetrowe plastry. Oprósz mięso solą i rozmarynem oraz skrop octem balsamicznym i cytryną.

Plastry ananasa polej dużą ilością słodkiego sosu chilli. W misce układaj warstwami polędwiczki (skrop je olejem) i plastry ananasa z sosem chilli. Marynuj PORADA KONTEKSTOWA - MARYNOWANIE przez co najmniej 2 godz.

Kawałki polędwiczek i plastry ananasa piecz na rozgrzanym ruszcie przez ok. 5 min z każdej strony. Gotowe polędwiczki przekładaj na talerz na liście sałaty i udekoruj plastrem ananasa. Tak przygotowaną potrawę można polać sosem chilli.

Danie polecamy podawać w letnie popołudnia z lampką czerwonego wina.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
10 min.
Desery
2 miesiące temu
10 min.
Dania główne
2 miesiące temu
80 min.
Dania główne