Przepisy Puree ziemniaczane zapiekane z serem

Składniki

200 g ziemniaków

30 g masła

100 ml śmietanki kremówki

4 grube plastry mozzarelli w zalewie

50 g boczku wędzonego w kawałku

4 cienkie plastry boczku wędzonego

przyprawy: sól, świeżo mielony pieprz, bazylia, oregano, lubczyk

Opis

Ziemniaki umyj i ugotuj w mundurkach. Odlej wodę, odparuj, przestudź i obierz ze skóry. Ziemniaki zagnieć na puree i wymieszaj z masłem i śmietanką.

Boczek pokrój na małe kawałeczki i przesmaż na patelni (ok. 5 min). Następnie dodaj do masy, wymieszaj z ziołami, solą oraz pieprzem. Masę włóż do foremek żaroodpornych. Na wierzchu każdej porcji połóż plastry sera i zapiekaj w temp. 200° aż masa urośnie a ser się stopi (ok. 20 min). Pod koniec pieczenia włóż do piekarnika plastry boczku i zapiecz je na złoty kolor, tak aby były chrupiące. Przed podaniem na wierzchu puree ułóż kawałki boczku i posyp świeżym koperkiem. Podawaj od razu.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 12.09-18.09.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4