Przepisy Purée z pieczonych warzyw

Składniki

½ bakłażana (ok. 125g)
½ cukinii
½ papryki czerwonej (usuń nasiona)
½ cebuli czerwonej (obierz i pokrój na plasterki)
½ czosnku
1 łyżka oliwy z oliwek
1 opakowanie pomidorów krojonych

Opis

Posiekaj, upiecz i zblenduj – trzy proste kroki, aby przygotować kolorowe i smaczne purée z warzyw.

Sposób przygotowania

1

Rozgrzej piekarnik do 190°C/170°C z wentylatorem/gazowy – poziom 5. Usuń skórkę z bakłażana. Następnie pokrój bakłażan, cukinię i paprykę w grubszą kostkę, ok. 2 cm. Umieścić wraz z czosnkiem na płytkiej blaszce do pieczenia i skrop wszystko oliwą. Piecz przez 15 minut.

2

Dobrze wymieszaj, następnie dodaj pomidory z puszki. Piecz przez kolejne 15-20 minut lub do czasu, aż warzywa będą miękkie. Wyjmij z piekarnika, lekko ostudź, a następnie zmiksuj lub zblenduj, aż do uzyskania gładkiej lub prawie gładkiej masy. Podawaj na ciepło. Można też zimną masę przełożyć do foremek na kostki lodu i zamrozić.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi


Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 1.10-7.10.2020 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8