Przepisy Pudding ryżowy z jeżynami lub malinami
Składniki
100 g ryżu
2 szkl. mleka
150 ml śmietanki 36%
10 malin lub jeżyn
4 łyżki cukru pudru
Opis

Ryż ugotuj do miękkości w 2 szklankach mleka. Po ugotowaniu zmiksuj go na gładką masę w blenderze lub młynku elektrycznym. Śmietankę ubij z 4 łyżkami cukru pudru i wymieszaj z masą ryżową. Przelej do pucharków, pozostaw do wystudzenia. Wstaw do lodówki na ok. 1 godz., udekoruj świeżymi malinami.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
20 min.
Dania główne
2 miesiące temu
30 min.
Dania główne
2 miesiące temu
20 min.
Desery
2 miesiące temu
5 min.
Napoje