Przepisy Pudding kokosowy
Składniki
​1 szkl. mleczka kokosowego
3 jajka
1 łyżka cukru pudru
200 g cukru brązowego
bita śmietana do dekoracji
kilka truskawek do dekoracji
Opis

W 1 szklance mleczka kokosowego rozpuść cukier brązowy, podgrzewając go na wolnym ogniu, chwilkę przestudź. Jajka ubij z 1 łyżką cukru pudru na puszystą masę i następnie dodaj ją do mleka z cukrem – całość wymieszaj. Pudding przelej do żaroodpornych naczynek i piecz w kąpieli wodnej PORADA KONTEKSTOWA - KĄPIEL WODNA przez 30 min w temperaturze 170°. Pozostaw do wystudzenia i włóż do lodówki na 5 godzin. Przed podaniem przybierz pudding bitą śmietaną i truskawkami.

Kąpiel wodna: do dużego żaroodpornego naczynia wlej wodę do 1/3 jego wysokości i włóż do środka małe naczynka – piecz w rozgrzanym piekarniku.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
5 min.
Desery