Przepisy Pstrąg z suszonymi śliwkami i rodzynkami

Składniki

500 g filetu z pstrąga łososiowego
4 ziemniaki (małe)
1 łyżka rodzynek
12 śliwek suszonych
1 cytryna
4 łyżki oliwy z oliwek
pieprz kolorowy (pokruszony, do natarcia ryby)
sól
suszony rozmaryn
Sos chrzanowy:
1 łyżka chrzanu tartego
100 ml śmietany kwaśnej
1 cytryna (2 łyżki soku z cytryny)
sól

Opis

Ziemniaki obierz, umyj i pokrój w plastry. Przełóż do miski, wymieszaj z 2 łyżkami oliwy, rozmarynem i solą. Następnie plastry ziemniaków poukładaj na blasze wyłożonej folią do pieczenia i piecz przez 15 min. w temp. 240°.

Rybę umyj, skrop obficie sokiem z 1 cytryny, natrzyj solą i kolorowym pieprzem. Gdy ziemniaki lekko zarumienią się, przełóż je do drugiego naczynia do zapiekania i poukładaj na nich rybę. Całość posyp rodzynkami i śliwkami oraz polej 2 łyżkami oliwy. Potrawę piecz w piekarniku nagrzanym do temp. 180° przez ok. 25 min.

Przygotuj sos: chrzan wymieszaj ze śmietaną, dodaj 2 łyżki soku z cytryny i sól do smaku. Rybę z ziemniakami podawaj z sosem chrzanowym.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi


Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 24.09-30.09.2020 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8