Przepisy Pstrąg z pietruszką

Składniki

​1 pstrąg

1/2 cytryny

1 łyżka masła

1 ząbek czosnku

1 łyżka suszonego tymianku

1 łyżeczka kolorowego pieprzu

2 łyżeczki posiekanej świeżej natki pietruszki

2 gałązki świeżej natki pietruszki

przyprawy: sól, pieprz

Opis

Pstrąga oczyść z łusek pod bieżącą wodą, wytnij skrzela, umyj i osusz papierowym ręcznikiem. Następnie przełóż na talerz, skrop 1/4 cytryny, oprósz wewnątrz i na zewnątrz solą, pieprzem i 1 łyżeczką suszonego tymianku. Do środka przyprawionej ryby włóż 2 gałązki świeżej pietruszki. Rybę zawiń luźno w folię aluminiową i piecz w temp. 180º przez ok. 20 min. Pod koniec pieczenia odchyl folię, posmaruj rybę łyżką masła, obsyp kolorowym pieprzem i podpiecz do zarumienienia. Pstrąga podawaj posypanego pietruszką z kawałkami cytryny. Tak przygotowanego pstrąga można również grillować na ruszcie.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 10.10-16.10.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4