Przepisy Pstrąg pieczony w szynce parmeńskiej

Składniki

1 pstrąg patroszony 

4 plastry szynki parmeńskiej

2 łyżki soku z cytryny

1 łyżka oliwy

przyprawy: sól, pieprz

Opis

Rybę spraw, umyj, osusz i wyfiletuj. Filety przełóż do miski, a następnie natrzyj je solą i pieprzem, skrop cytryną, polej oliwą. Pozostaw rybę w takiej marynacie na ok. 30 min. Obwiń filety dość ciasno szynką parmeńską, następnie całość obwiń luźno folią do pieczenia i zapiekaj przez ok. 25 min w piekarniku nagrzanym do temperatury 190°. Przed podaniem możesz udekorować talerz liśćmi rukoli i żółtymi pomidorkami koktajlowymi, a na pstrąga położyć plastry limonki. Smacznego!

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi


Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 13.08-19.08.2020 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
Tesco Czekamy na pierwszy dzwonek.

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa wazna w dniach 13.08.2020-9.09.2020 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzezeniem odmiennych terminów obowiazywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej nastepuje ogodz. 8:00 w dniu rozpoczecia promocji. Zdjecia umieszczone wgazetce moga odbiegac od wizerunku produktu znajdujacego sie w sprzedazy. Wszystkie ceny zawieraja VAT. Tesco nie prowadzi sprzedazy poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrazone sa w złotych. Nie wszystkie produkty zgazetki dostepne sa w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8