Przepisy Pstrąg pieczony w szynce parmeńskiej

Składniki

1 pstrąg patroszony 

4 plastry szynki parmeńskiej

2 łyżki soku z cytryny

1 łyżka oliwy

przyprawy: sól, pieprz

Opis

Rybę spraw, umyj, osusz i wyfiletuj. Filety przełóż do miski, a następnie natrzyj je solą i pieprzem, skrop cytryną, polej oliwą. Pozostaw rybę w takiej marynacie na ok. 30 min. Obwiń filety dość ciasno szynką parmeńską, następnie całość obwiń luźno folią do pieczenia i zapiekaj przez ok. 25 min w piekarniku nagrzanym do temperatury 190°. Przed podaniem możesz udekorować talerz liśćmi rukoli i żółtymi pomidorkami koktajlowymi, a na pstrąga położyć plastry limonki. Smacznego!

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 19.09-25.09.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4