Pstrąg norweski smażony w świeżych ziołach
Składniki
500 g pstrąga norweskiego
2 ząbki czosnku
sok z ½ cytryny
5 łyżek oliwy z oliwek
świeże zioła: bazylia, tymianek, rozmaryn
przyprawy: sól, pieprz
Opis

Pstrąga podziel na 4 części, dopraw solą i pieprzem, skrop sokiem z cytryny i dodaj wyciśnięty przez praskę czosnek. Odstaw do lodówki na 1 godz. Zioła posiekaj.

Przygotowaną wcześniej rybę obtocz w posiekanych ziołach i smaż na oliwie z oliwek przez ok. 3 min z każdej strony. Gotową rybę podawaj z cząstkami cytryny.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
135 min.
Dania główne
2 miesiące temu
60 min.
Dania główne