Przepisy Pstrąg norweski smażony w świeżych ziołach

Składniki

500 g pstrąga norweskiego

2 ząbki czosnku

sok z ½ cytryny

5 łyżek oliwy z oliwek

świeże zioła: bazylia, tymianek, rozmaryn

przyprawy: sól, pieprz

Opis

Pstrąga podziel na 4 części, dopraw solą i pieprzem, skrop sokiem z cytryny i dodaj wyciśnięty przez praskę czosnek. Odstaw do lodówki na 1 godz. Zioła posiekaj.

Przygotowaną wcześniej rybę obtocz w posiekanych ziołach i smaż na oliwie z oliwek przez ok. 3 min z każdej strony. Gotową rybę podawaj z cząstkami cytryny.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 17.10-23.10.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4