Przepisy Pstrąg łososiowy pieczony z ziemniakami i oliwkami

Składniki

​500 g pstrąga łososiowego

1 duży ziemniak

garść zielonych oliwek

sok z 1/2 cytryny

1/2 pęczka pietruszki

2 kopiaste łyżki masła

przyprawy: sól, pieprz

Opis

Ziemniaka obierz i umyj. Obgotuj go w osolonej wodzie ok. 15 min, następnie pokrój w plastry. Pstrąga umyj i osusz, przełóż na talerz, skrop cytryną, natrzyj solą i pieprzem. Pietruszkę umyj i posiekaj. W naczyniu do zapiekania ułóż kawałki ziemniaka na przemian z łososiem, posyp oliwkami. Na wierzch nałóż 2 łyżki masła i zapiecz w piekarniku przez ok. 20 min w temp. 200°. Podawaj z plasterkami cytryny i szpinakiem.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 12.09-18.09.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4