Przepisy Przystawka ze smażonego i marynowanego śledzia

Składniki

500 g filetów ze świeżych śledzi

2 papryki czerwone

1 duża cebula

2 łyżki mąki

4 łyżki soku z cytryny

1 szklanka oleju sojowego

1 szklanka octu owocowego

½ szklanki wody

1 łyżka cukru

1 czubata łyżeczka soli

przyprawy: pieprz

Opis

Filety obmyj, pokrój na kawałki, natrzyj sokiem z cytryny i pozostaw na 1 godz.

Po tym czasie obtocz śledzie w mące wymieszanej z solą. Ryby obsmażaj przez ok. 15 min. z obu stron na rozgrzanym oleju.

Wymieszaj ocet, olej, pół szklaki wody i łyżkę cukru. Dodaj pokrojone i oczyszczone z gniazd nasiennych papryki i gotuj na małym ogniu przez 10 min.

Usmażone filety włóż do miski, zalej wystudzoną marynatą i odłóż do lodówki na 24 godz. Podawaj z pieczywem jako przystawkę.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 19.09-25.09.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4