Przepisy Przegrzebki owinięte w szynkę szwarcwaldzką

Składniki

8 przegrzebków
4 plastry szynki szwarcwaldzkiej
1 ząbek czosnku
2 pomidory
3 łyżki oliwy z oliwek
natka pietruszki
sól

Opis

Cienko pokrojone plastry szynki szwarcwaldzkiej przekrój wzdłuż na pół i delikatnie owiń nimi małże. Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek i smaż owinięte przegrzebki przez 2 min z każdej strony. Pod koniec smażenia dodaj pokrojony w plasterki czosnek i obrane ze skórki, pokrojone w kostkę pomidory. Duś jeszcze przez ok. 2 min. Po wyłożeniu na talerz posyp drobno pokrojoną natką pietruszki.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4