Pralinki świąteczne
Składniki
150 g biszkoptu jasnego gotowego
80 g twardego masła
100 g gorzkiej czekolady
2 łyżki kakao
5 łyżek spirytusu lub ulubionego likieru
50 g płatków migdałowych
do obtoczenia: 2 łyżki cukru pudru i kilka łyżek kakao
Opis

Biszkopt pokrusz, dodaj masło starte na wiórki, startą czekoladę, 2 łyżki kakao, migdały, spirytus i wszystko zmiksuj lub zagnieć widelcem. Następnie w dłoniach uformuj kulę. Wstaw do lodówki do stężenia. Wyjmij i formuj mniejsze kuleczki obtaczając je w cukrze pudrze lub kakao. Do jednego kubeczka wsyp cukier puder a do drugiego kakao, do kubeczka wrzuć po jednej pralince potrząsając nim, aby pralinka pokryła się równo kakao lub cukrem pudrem.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
60 min.
Zupy