Przepisy Pralinki świąteczne

Składniki

150 g biszkoptu jasnego gotowego

80 g twardego masła

100 g gorzkiej czekolady

2 łyżki kakao

5 łyżek spirytusu lub ulubionego likieru

50 g płatków migdałowych

do obtoczenia: 2 łyżki cukru pudru i kilka łyżek kakao

Opis

Biszkopt pokrusz, dodaj masło starte na wiórki, startą czekoladę, 2 łyżki kakao, migdały, spirytus i wszystko zmiksuj lub zagnieć widelcem. Następnie w dłoniach uformuj kulę. Wstaw do lodówki do stężenia. Wyjmij i formuj mniejsze kuleczki obtaczając je w cukrze pudrze lub kakao. Do jednego kubeczka wsyp cukier puder a do drugiego kakao, do kubeczka wrzuć po jednej pralince potrząsając nim, aby pralinka pokryła się równo kakao lub cukrem pudrem.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 12.09-18.09.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4