Powidła śliwkowo-czekoladowe
Składniki
2 kg śliwek węgierek 
800 g cukru 
100 g kakao 
ziarenka z 1 laski wanilii
Opis

Węgierki umyj, wypestkuj i zmiel w maszynce do mięsa. Zmielone śliwki zagotuj w garnku. Dosyp cukier i mieszając, gotuj na małym ogniu przez półtorej godziny. Następnie dodaj kakao i ziarenka wanilii. Gotuj, mieszając jeszcze przez 20 min. Gorące powidła zamknij w dokładnie wyparzonych słoikach.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
20 min.
Dania główne
2 miesiące temu
30 min.
Dania główne
2 miesiące temu
20 min.
Desery
2 miesiące temu
5 min.
Napoje