Przepisy Powidła śliwkowo-czekoladowe

Składniki

2 kg śliwek węgierek 

800 g cukru 

100 g kakao 

ziarenka z 1 laski wanilii

Opis

Węgierki umyj, wypestkuj i zmiel w maszynce do mięsa. Zmielone śliwki zagotuj w garnku. Dosyp cukier i mieszając, gotuj na małym ogniu przez półtorej godziny. Następnie dodaj kakao i ziarenka wanilii. Gotuj, mieszając jeszcze przez 20 min. Gorące powidła zamknij w dokładnie wyparzonych słoikach.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 17.10-23.10.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4