Przepisy Powidła agrestowo-daktylowe

Składniki

1 kg agrestu 

250 g suszonych daktyli 

250 g cukru

Opis

Przygotuj odpowiednią ilość wyparzonych słoików. Obierz, wypestkuj i drobno posiekaj daktyle. Agrest umyj i obierz z szypułek. Wsyp agrest do rondelka i rozgnieć. Zagotuj. Gotuj na małym ogniu, aż owoce się rozgotują. Przetrzyj rozgotowany agrest przez sito i wlej z powrotem do rondelka. Gotuj na dość intensywnym ogniu tak długo, aż masa zgęstnieje. Następnie dodaj cukier i posiekane daktyle. Smaż często mieszając jeszcze przez 5 min do całkowitego rozpuszczenia cukru. Przełóż powidła do wyparzonych słoików i zamknij na gorąco.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 12.09-18.09.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
10 min.
Napoje
20 min.
Zupy
2 3 4