Przepisy Potrawka z soczewicy z podsmażonymi parówkami i warzywami
Składniki
150 g soczewicy
2 parówki
2 łodygi selera naciowego
2 małe marchewki
½ pora
½ cebuli
¼ pęczka pietruszki
1 łyżka oleju
4 łyżki sosu sojowego
4 ziarna czarnego pieprzu
1 listek laurowy
1 łyżka sezamu
1,5 l wody
Opis

Soczewicę przepłucz, a następnie gotuj przez ok. 15-20 min w nieosolonej wodzie. Łodygę selera i pora pokrój w plastry. Marchewkę umyj, obierz i pokrój w kostkę. Cebulę pokrój w kostkę.

Z parówek zdejmij folię, pokrój je w plastry i podsmażaj  na oleju mieszając przez ok. 5 min. Parówki powinny się ładnie zarumienić z dwóch stron.

Do wody z soczewicą dodaj pokrojone warzywa, 4 łyżki sosu sojowego, pieprz w ziarnach, 1 listek laurowy oraz sól. Gotuj jeszcze przez ok. 15 min na wolnym ogniu PORADA KONTEKSTOWA - GOTOWANIE NA WOLNYM OGNIU pod przykryciem. Warzywa powinny być półtwarde, nie rozgotowane. Po koniec gotowania dodaj parówki. Przed podaniem posyp posiekaną pietruszką i sezamem. Podawaj od razu.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 18.07-24.07.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4