Przepisy Portabella z pomidorem

Składniki

2 pieczarki portobello (kapelusze)
2 pomidory
2 plastry fety
2 plastry lazuru
oliwa z oliwek
sól morska

Opis

Rozgrzej piekarnik do 180°. Grzyby umyj i osusz. Odetnij nóżki. Pomidory umyj i odetnij czapeczki. Dno naczynia żaroodpornego posmaruj oliwą z oliwek i ułóż w nim kapelusze portabelli skórką do dołu. Pokrusz sery i wypełnij nimi kapelusze. Na środku każdego kapelusza ustaw pomidora obciętym końcem do góry. Pomidory oprósz solą. Całość pokrop oliwą z oliwek i wstaw do nagrzanego piekarnika na 15 min.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
85 min.
Zupy
2 3 4