Portabella faszerowana pesto
Składniki
2 kapelusze pieczarki portabella
2 łyżeczki startego parmezanu
2 łyżeczki zielonego pesto
2 łyżeczki płatków migdałowych
10 ml oliwy z oliwek
Opis

Rozgrzej piekarnik do 180°. Grzyby umyj i osusz. Odetnij nóżki. Dno naczynia żaroodpornego posmaruj oliwą z oliwek i ułóż w nim kapelusze portabelli skórką do dołu. Do kapeluszy nałóż po łyżeczce pesto i posyp parmezanem oraz płatkami migdałowymi. Całość wstaw do nagrzanego piekarnika na 10–15 min.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
40 min.
Zupy
2 miesiące temu
50 min.
Zupy
3 tygodni temu
10 min.
Napoje
2 miesiące temu
90 min.
Dania główne