Pompony z krepy
Składniki
krepa (na 1 pompon przypada średnio 1 rolka)
wstążka
nożyczki
Sposób przygotowania
1
Krepę tniemy na kawałki. Każdy z kawałków powinien mieć 50 cm długości (szerokość rolki krepy) i w zależności od preferencji od 20 do 30 cm szerokości (to będzie w przybliżeniu średnica pompona). Kawałki krepy układamy warstwami. Jeden pompon powinien składać się z około 8-10 kawałków. Kawałki mogą być w jednym lub w kilku różnych kolorach.
2
Ułożone warstwami pompony składamy w harmonijkę o szerokości około 2-3 cm.
3
Na środku harmonijki zawiązujemy wstążkę na supełek.
4
Oba brzegi harmonijki przycinamy na półokrągło. Jeśli chcecie, by Wasze pompony były bardziej „postrzępione”, możecie przyciąć brzegi w szpic.
5
Rozdzielamy kolejne warstwy krepy, nadając pomponowi kształt.
6
Wyrównujemy kształt pompona i w razie konieczności przycinamy bardziej wystające części.
Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
15 min.
Zupy
2 miesiące temu
35 min.
Dania główne
2 miesiące temu
10 min.
Desery
2 miesiące temu
90 min.
Dania główne
2 miesiące temu
255 min.
Napoje